Chia Parfait z Valašska

Hlavní stránka | Kateřina Goroškov | Tiskové středisko | Mlékárny Valašské Meziříčí | Chia Parfait z Valašska

Přestože je Mlékárna Valašské Meziříčí tradičním producentem kvalitních čerstvých mléčných výrobků s hlubokými regionálními kořeny, jde s dobou. Přináší řadu tipů pro podporu vitality jak s využitím výrobků vlastních, tak v kombinaci s tak zvanými superpotravinami. Tedy potravinami, které umí člověk využít beze zbytku, a to díky svým výživovým vlastnostem. K nim bezesporu patří i chia jedlá semínka pocházející z pouštní rostliny Salvia hispanica. Tato rostlina je původem z oblastí Střední a Jižní Ameriky. Tradičně byla pěstována indiánskými kmeny, jako jsou Aztékové a Mayové, pro její výživná semena. Chia semínka jsou bohatá na omega-3 mastné kyseliny, vlákninu, bílkoviny a různé minerály, což z nich činí oblíbenou superpotravinu. Spolu v kombinaci s mlékem a Bílým jogurtem z Valašska už nemůže být Vaše svačina zdravější.

Chia Parfait z Valašska

je zdravý a výživný dezert nebo snídaně, která se skládá z více vrstev vhodných ingrediencí jako například chia semínek s mlékem, jogurtu, ovoce, ořechů nebo granoly.

Ingredience:

• 40 g chia semínek
• 300 ml Čerstvého mléka z Valašska
• 1 lžička vanilkového extraktu
• 2 lžíce medu
• 1 Bílý jogurt z Valašska
• 150 g jahod
• 125 g malin

Postup:

V míse smícháme chia semínka s 240 ml Čerstvého mléka z Valašska, medem a vanilkovým extraktem. Dobře promícháme tak, aby se ingredience spojily. Směs přelijeme do sklenic, ve kterých bude puding servírován. Necháme jej odpočívat v lednici minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc, aby směs zhoustla. Jahody, maliny a 60 ml Čerstvého mléka z Valašska rozmixujeme do hladké směsi. Na ztuhlý chia puding přidáme vrstvu Bílého jogurtu z Valašska bifido nebo smetanového (dle chuti ho můžeme osladit). Poté na jogurtovou vrstvu navrstvíme rozmixované ovoce.

Počet porcí: 2
Čas přípravy: přibližně 15 minut + min. 3 hodiny na ztuhnutí chia pudingu

Ke stažení: