Odstartujte jahodovou sezonu s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Hlavní stránka | Kateřina Goroškov | Tiskové středisko | Mlékárny Valašské Meziříčí | Odstartujte jahodovou sezonu s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Přichází sezona jahod. Jednoho z nejmilovanějšího ovoce u nás. Jednak skvěle vypadá, a to ať už jako ozdoba koktejlů, tak i výborně chutná. Existuje celá řada receptů na jahodové koláče. Mlékárna Valašské Meziříčí, ale přichází s tipem na lehký a lahodný desert. A to v podobě panna cotty z Kefíru. Jahody a léto jdou zkrátka dohromady. Nejenom, že si výborně pochutnáte, ale zároveň dodáte tělu řadu prospěšných látek. V čem tedy je kouzlo tohoto letního ovoce? Obsahuje množství vitamínů jako vitamín C, B a provitamín A, dále flavonoidy – katechin a kvercetin a minerální látky jako draslík, vápník, mangan, fosfor a železo. Nechybí ani kyseliny – salicylová, listová, citronová a šťavelová. Jahody naopak neobsahují přírodní cukry, proto jsou dobré při dietě, spalování tuků a snižování váhy. Mají pozitivní vliv na zažívání, neboť regulují překyselení žaludku a zároveň zabírají proti zácpě i žlučovým, ledvinovým a močovým kaménkům. Posilují srdce, nervy, mozek a imunitu, pomáhají při artritidě, revmatismu, dně a zlepšují stav kostí.
Proto neváhejte a připravte si svěží letní dezert v podobě Panna cotty z Kefíru Mlékárny Valašské Meziříčí
Ingredience:
300 ml jahodového kefírového mléka z Valašska
4 plátky želatiny
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce cukru
2 lžíce citronové šťávy
1 vanilkový lusk
100 g jahod
ovoce na ozdobení
Postup:
Nejprve vložíme želatinové plátky do misky se studenou vodou a necháme je
nabobtnat. Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou na pyré. Do hrnce vlijeme
smetanu, cukr a přidáme semínka z vanilkového lusku. Zahříváme na
mírné teplotě, dokud se cukr nerozpustí a poté necháme přivést těsně
pod bod varu. Jakmile se začnou objevovat první bublinky, stáhneme hrnec
z plamene. Vložíme do směsi vyždímané želatinové plátky a mícháme,
dokud se nerozpustí. Na závěr přilijeme kefírové mléko a jahodové pyré
a metličkou promícháme tak, aby se všechny ingredience dobře spojily.
Vzniklou směs vlijeme do skleniček a necháme v lednici odpočinout ideálně
přes noc. Před podáváním dozdobíme skleničky ovocem, oříšky, zkrátka
tím, co máme rádi. Přejeme dobrou chuť.
Kefírové mléko z Valašska jahodové
Kefírové mléko nízkotučné s příchutí jahody chutná výborně i vychlazené samotné. Obsahuje probiotické kultury (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium, Streptococcus Thermophilus). Je vhodné pro všechny věkové kategorie. Obsahuje 0,8 % tuku. Doporučená cena výrobku je 19,90 Kč.
Ke stažení:
- TZ Ostartujte jahodovou sezonu s Ml.VM (formát .pdf, velikost 280 kB)
- Foto tisk. kv. Kefírové mléko z Valaška jahodové (formát .jpg, velikost 2.8 MB)
- Foto tisk. kv. image jahodová panna cotta č. 1 (formát .jpg, velikost 3.71 MB)
- Foto tisk. kv. image jahodová panna cotta č. 2 (formát .jpg, velikost 4.15 MB)