Letní tipy na dipy od Mlékárny Valašské Meziříčí
Hlavní stránka | Kateřina Goroškov | Tiskové středisko | Mlékárny Valašské Meziříčí | Letní tipy na dipy od Mlékárny Valašské Meziříčí
Podle kalendáře se léto oficiálně přihlásilo 21. června. Toto roční období s sebou přináší nejen prázdniny pro školáky, zaslouženou dovolenou, ale také řadu drobných radostí například v podobě koupání, posezení a grilování. Léto a grilování k sobě neodmyslitelně patří. Je to čas a příležitost sejít se s rodinou, přáteli při dobrém jídle a pití. Pro tyto okamžiky připravila a vyzkoušela Mlékárna Valašské Meziříčí několik různých variant receptů. Bílý jogurt či Kysaná smetana z Valašska, Mlékárny Valašské Meziříčí, jsou vhodnou ingrediencí na zdravý dip k masu či jiným pochutinám na gril. Vyzkoušet lze nejrůznější varianty se sýry, bylinkami a jiným kořením.
„Grilované maso, opečené brambory, zelenina a k tomu lehký jogurtový dip je skvělým obědem či večeří v létě. K této příležitosti jsme připravili několik receptů na svěží dipy ke grilovaným pochoutkám," říká Radka Benešová Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Kysaná smetana a Bílý jogurt z Valašska má široké uplatnění jak v teplé, tak i studené kuchyni, a proto je tak oblíbená i u našich zákazníků. V létě navíc osvěží a hodí se jako zdravá varianta dipů," dodává Radka Benešová.
Dip z Bílého jogurtu z Valašska s mátou a česnekem
Suroviny
150 g Bílého jogurtu z Valašska
1 – 2 stroužky česneku
pepř, sůl
1 lžíce šťávy z citronu
pár snítek máty nebo meduňky
Postup
Nejprve prolisujeme česnek a najemno nasekáme mátu nebo jiné bylinky. Do
misky dáme Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí a přidáme
nasekané suroviny a česnek. Promícháme. Tento dip je vhodný zejména
k pečeným a grilovaným rybám.
Dip z Bílého jogurtu z Valašska tzatziki
Suroviny
150 g Bílého jogurtu z Valašska
1 lžička plnotučné hořčice
kořenící směs tzatziki
jarní cibulka
bílý pepř a dle slanosti kořenící směsi i sůl
Postup
Jarní cibulku dle chuti nasekáme najemno a přidáme spolu s hořčicí a
tzatziki kořením do Bílého jogurtu z Mlékárny Valašské Meziříčí.
Vše promícháme. Dip lze připravit celý i z vlastních, čistě
přírodních surovin. Kořenící směs můžeme nahradit čerstvým koprem,
česnekem, šťávou z citronu, případně citronovou kůrou, bílým pepřem
a solí.
Jogurtový dip s nivou a bylinkami
Suroviny
180 g Kysané smetany z Valašska
1 ks avokáda
2 stroužky česneku
sůl, pepř
citrónová šťáva
Postup
Omyté a rozpůlené avokádo rozmačkáme v misce, přidáme Kysanou smetanu
z Mlékárny Valašské Meziříčí. Ochutíme česnekem, solí a pepřem,
zakápneme citrónovou šťávou. Důkladně promícháme a dáme do lednice
vychladit. Podáváme například s křupavým chlebem nebo nachos
lupínky.
Mlékárna Valašské Meziříčí Vám přeje krásné léto a dobrou chuť
Ke stažení:
- TZ Letní tipy pro dipy Mlékárny Valasske Meziricii.pdf (formát .pdf, velikost 334 kB)
- Fotografie tisk. kvalita_letni-dipy-2 (formát .jpg, velikost 6.18 MB)