Pohoda Vánoc s vůní dobré kávy a tradičním cukrovím
Hlavní stránka | Kateřina Goroškov | Tiskové středisko | Melitta | Pohoda Vánoc s vůní dobré kávy a tradičním cukrovím
Vánoce nejsou pouhým termínem vyznačeným červeně v kalendáři, do kterého musíme stihnout nakoupit dárky, upéct cukroví, uklidit celý byt. Jsou obdobím stráveným ve společnosti rodiny a přátel, klidně plynoucím časem provoněným typickými vánočními vůněmi, a také časem protkaným oblíbenými vánočními melodiemi. Jsou naším soukromým ostrovem, na který se každoročně vracíme, abychom uprostřed hektických dní oprášili prastaré tradice a ukryli pod vánoční stromek pečlivě vybrané dárky s touhou co nejvíce překvapit a potěšit. Proto se vždy snažíme objevit neobvyklý a originální dárek. Společnost Melitta přichází pro letošní Vánoce s kombinací tradice a neotřelosti v podobě limitované edice kávovaru Purista jubilee, který si nadělila k 111. výročí svého založení. Praktický kávovar zaujme na první pohled svým jedinečným matně černým provedením se zlatým chromováním a bude krásným šperkem v každé místnosti. Originální kávovar bude pro český a slovenský trh dostupný v omezeném množství, limitovaná edice je tak opravdovým sběratelským skvostem.
Mezi vánoční vůně jistě patří vedle oblíbené vanilky či skořice také čokoláda, nebo voňavá káva. Dokonalý chuťový požitek můžete zažít díky kávě připravené kávovary Melitta, které jich dovedou vykouzlit až jednadvacet, od klasického espressa po mléčné kávové speciality. Objevte propojení kávy s vánočním cukrovím a zkuste upéct tradiční vanilkové rohlíčky trochu jinak. Recept je jednoduchý, nenáročný na čas a určitě vám zbyde dostatek času vychutnat si v klidu pohodovou sváteční atmosféru.
Kávové rohlíčky
Ingredience: 50g tmavé čokolády, 140g hladké mouky, 100g másla, 1 žloutek, 100g mletých vlašských ořechů, 30g moučkového cukru, 1 lžíce mleté kávy, tmavá čokoládová poleva, případně nasekané lískové oříšky na obalení.
Příprava: Vychlazenou čokoládu nastrouhejte v robotu a hoblinky uložte do mrazničky. Smíchejte ostatní přísady – nejlépe v robotu, zformujte kouli a dejte ji minimálně na hodinu do chladničky. Pak zapracujte do těsta čokoládu a opět dejte aspoň na chvíli vychladit. Z těsta tvarujte malé válečky (měly by se ke koncům zužovat), zahněte do rohlíčků a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 10–12 minut při 160 °C. Po vychladnutí namáčejte v tmavé polevě a podle chuti můžete ještě obalit nasekanými ořechy.
Kávová moka kolečka
Ingredience: 3 lžíce espressa, navíc 20g mleté kávy, 1 vejce, 400g tuku, balíček vanilkového cukru, 110g moučkového cukru, 15ks ořechů nebo mandlí, 370g hladké mouky.
Příprava: Ušlehejte 200g tuku, 110g cukru, půl balíčku vanilkového
cukru a vajíčko, poté přisypte 370g hladké mouky a 20g mleté kávy a
vypracujte v tužší těsto. Nechte těsto odpočinout v chladu a poté ho
vyválejte na 3 mm plát, ze kterého vykrajujte kolečka. Těsto pečeme
v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 10 minut.
Kávový krém připravte smícháním 200g tuku, půl balíčku vanilkového
cukru a 3 lžic espressa. Vše vyšlehejte šlehačem do hustého krému.
Krémem k sobě slepte dvě vychladlá kolečka. Kolečka můžete zdobit
třeba čokoládovou polevou.
Kávovar Melitta Purista jubilee edition se vedle elegantního designu
pyšní především jedinečným systémem přípravy kávy. Tento model
v sobě ukrývá veškeré zkušenosti německého výrobce, který již
111 let zdokonaluje své technologie pro maximalizování vašeho požitku
z kávy. Kávovar je vybaven tichým mlýnkem, který precizně namele
veškerá kávová zrna a díky speciálnímu systému pro extrakci aroma vám
zajistí plnou chuť v každém šálku kávy. Zcela vyjímatelná varná
jednotka usnadňuje čištění vnitřní části kávovaru a zachovává
vysoký hygienický standard. Speciální tvrzený plastový povrch odkapávací
mřížky je vysoce odolný proti poškrábání. Pomocí tlačítka Můj
šálek kávy si pouhým stiskem snadno připravíte svůj oblíbený šálek
kávy preferované intenzity a objemu. Šálek kávy jste si ještě nikdy
nepřipravili elegantnějším způsobem!
Doporučená cena přístroje je 9 999,– Kč.
Ke stažení:
- TZ_Vanocni_pohoda_u_dobre_kav_a_tradicniho_cukrovi.pdf (formát .pdf, velikost 434 kB)